Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вибір професії – «перший крок» до побудови успішного життя

Дата: 05.04.2020 14:31
Кількість переглядів: 305

 Фото без опису

Внаслідок введення загальнодержавного карантину для запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19, змінився звичний уклад життя кожного пересічного громадянина: школярі навчаються онлайн, багато працівників виконують роботу дистанційно, шукачі роботи отримують послуги також за допомогою інформаційних ресурсів. Життя сповільнилось, але не завмерло, й  питання щодо подальшого професійного самовизначення набуває актуальності для багатьох людей. 

Все ще існує поширена думка про нескладність багатьох професій, якими будь-яка людина може оволодіти і успішно працювати. Але життєві спостереження свідчать про те, що не всі люди однаково успішно справляються з одними і тими ж видами професійної діяльності. Дійсно, кожна людина, при бажанні може оволодіти будь-якою професією, але уникнути помилок і ускладнень самореалізації і професійного становлення – неможливо. Так, кожен може бути токарем, оператором, фрезерувальником тощо. Але чи буде він хорошим спеціалістом, майстром своєї справи – відповіді немає. Як же сьогодні,  в умовах карантину, можна розібратись з проблемою вибору професії, з особистісними характеристиками, необхідними в тій чи іншій галузі? Які ресурси можна використати для визначення власних професійних схильностей?

Служба зайнятості продовжила використання інформаційного ресурсу «Платформа профорієнтації – Діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа». За посиланням https://myprofession.com.ua можна самостійно пройти психодіагностичне тестування. З його допомогою можна визначити професійну мотивацію – глибинні професійні інтереси й цінності, психологічні властивості – психологічні схильності, схильність до певних видів професійної діяльності, здібності до видів діяльності. 

Онлайн-методики щодо визначення професійно-важливих якостей також доступні на сайті державної служби зайнятості за посиланням: https://ode.dcz.gov.ua, у розділі «Пройти тестування» або за посиланням http://profi.dcz.gov.ua/.

А відеосемінари з питань зайнятості, підвищення мотивації, розвитку компетенцій доступні на Освітньому порталі державної служби зайнятості за посиланням: https://ode.dcz.gov.ua або https://skills.dcz.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь