Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безробітний сьогодні – хто він і яку роботу шукає?

Дата: 16.07.2020 09:35
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

«Понад півмільйона офіційних безробітних», – такими заголовками рясніли новинні ресурси, починаючи з кінця травня. Мало це чи багато? Прогнозовано це і логічно?

Державною службою зайнятості здійснено відповідний аналіз. Станом на 1 липня 2020 року на обліку в службі зайнятості перебувало майже 518 тисяч безробітних. Офіційно зареєстрованих. Тобто це ті громадяни, які звернулися по допомогу до служби зайнятості, аби отримати статус безробітного і знайти роботу.

Жінки становили 58% безробітних, чоловіки – 42%. Диплом вишу мали 50% зареєстрованих безробітних, 33% – закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% – загальноосвітню школу. За віковими групами 31% безробітних – молодь до 35 років, 29% – від 35 до 44, 40% – понад 45 років.

Із загальної кількості безробітних 21,8 тисяч (або 4%) мали інвалідність, 9,2 тис. (або 2%) – колишні учасники АТО,  5,2 тисячі (або 1%) – внутрішньо переміщені особи, 39,5 тисяч (або 8%) – люди, яким до пенсії за віком залишилося 10 і менше років, 4,5 тисяч (або 1%) – випускники навчальних закладів. Усі ці безробітні належать до особливих категорій, які потребують додаткового сприяння в працевлаштуванні.

До звільнення 17% безробітних працювали у сфері торгівлі, 14% –  переробній промисловості, 13% – у держуправлінні, обороні та соцстрахуванні, 9% – у сільському, лісовому та рибному господарстві.

З початку дії карантину (тобто з 12 березня по 30 червня) за сприяння служби зайнятості вдалося знайти роботу 174 тисячам українців, з них – 116 тис. безробітних. Беззаперечним лідером у працевлаштуванні за видом економічної діяльності було сільське господарство – 54% від усіх працевлаштованих, далі переробна промисловість  – 13% та 11% – торгівля.

Після скасування жорстких карантинних обмежень відновлюється робота підприємств та організацій, тож поступово збільшується потреба роботодавців у працівниках та призупиняється зростання реєстрації безробітних. Уже в червні вдалося працевлаштувати 54 тисячі українців,- а це на третину більше, ніж у травні.

Державна служба зайнятості має надію, що з відновленням повноцінної роботи всіх сфер діяльності, економічна активність у країні  значно пожвавиться, а це, відповідно, пом’якшить ситуацію на ринку праці та сприятиме зменшенню кількості безробітних.

Нагадуємо, що база вакансій Державної служби зайнятості відкрита для всіх за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy

Пропозиції роботи оновлюється щодня. Робота є. Знайдемо роботу разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь