Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 13:04
Кількість переглядів: 1163

Фото без опису

Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідатори виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу радіації.

Подвиг ліквідаторів назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

26 квітня у Цебриківському будинку культури відбувся вогник- зустріч з учасниками ліквідації наслідків трагедії на ЧАЕС. Були запрошені всі учасники цієї страшної катастрофи Цебриківської ОТГ.

В урочистій обстановці селищний голова Володимир Барнасевич нагородив учасників пам'ятними медалями до 35-ї річниці аварії ЧАЕС .

На зустріч завітали лише четверо учасників. Це Цуканов Олександр Кузьмич, Онуфрієнко Валентин Петрович, Яловчук Леонід Володимирович , Коломієць Євген Акимович. Чоловіки в дружній теплій обстановці ділилися спогадами  про ці минулі , страшні дні . У кожного своя біль і своя рана на душі . У Чорнобиля немає майбутнього, а минуле назавжди залишається в нашій пам'яті. Також з вітальним словом до присутніх звернулась директор Цебриківського будинку культури Наталя Міськова та завідуюча Ольгинівським сільським клубом Ольга Кріль. Вони побажали їм міцного здоров'я та довголіття і подякувати їм від імені врятованого ними народу , від усього людства .

Звичайно не обійшлося і без хвилини мовчання. Сьогодні неможливо не згадати  всіх тих, кого вже немає в живих .Вічна їм пам'ять...

 

 Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які 35 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

         Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним  міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь