Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПИТАННЯ ВАКЦИНАЦІЇ НА КОНТРОЛІ ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 07.07.2021 15:58
Кількість переглядів: 267

На сьогодні, перед лікарями, особливо сімейними, першочерговим завданням стоїть питання вакцинації, про це відкриваючи селекторну нараду з головами райдержадміністрацій, районних рад та територіальних громад, зазначив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

«Нам необхідно вакцинувати щоденно по 12 тисяч людей у липні, по 14 тисяч – у серпні і по 16 тисяч щодня у вересні. Така кількість щоденної вакцинації дозволить охопити 70% населення Одеської області та досягнути кількості в 1 мільйон 400 тисяч вакцинованих людей, це той показник, який дозволить протистояти епідемії. На жаль, на сьогодні, у нас навіть не має і ста тисяч вакцинованих. А вже зафіксовано появу нового штаму ковіду» – сказав Сергій Гриневецький.

На сьогодні, в Одеській області, всього вакциновано 116 656  осіб, з них першу дозу отримали 89 798  осіб, дві дози – 26 858 осіб. 

«Вакциною Covishield – першу дозу отримали 24 864  особи, дві дози – 1036 осіб. Вакциною Сoronovak – першу дозу отримали 32 792    осіб,  дві  дози – 9 327  особи. Вакциною Pfizer – першу дозу отримали 17 192  особи, дві  дози – 6  534  особи. Вакциною АстраЗенека СкіБО – першу дозу отримали 14 470  осіб, дві – 10 431  осіб» – повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Арам Аташян.

На разі, за інформацією Міністерства охорони здоров’я України, в Одеській області розпочався 4 етап вакцинації. Відповідно до Дорожньої карти, щепленню підлягають люди віком від 60 до 64 років, серед яких виявили бажання 25 013 осіб та люди віком від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями, в такій категорії виявили бажання – 37 363 осіб.

«В Одеській області навчено та працюють: 72 стаціонарних пункти щеплень та 36 мобільних бригад з вакцинації, з них 15 бригад працюють з вакцинами AstraZeneca та CoronaVac і 21 бригада – з вакциною Pfizer. Також 18 бригад з 36 пройшли навчання для роботи в центрах масової вакцинації населення. Для того, аби виконати поставленні завдання планується розгортання і збільшення потужностей до 107 мобільних бригад, до 126 стаціонарних тимчасових пунктів щеплення та створення 12 центрів масової вакцинації населення» – додав Арам Аташян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь