Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перерахунок пенсій з 01.10.2021 пенсіонерам, яким виповнилось 75 років

Дата: 22.10.2021 08:40
Кількість переглядів: 346

Перерахунок пенсій з 01.10.2021 пенсіонерам, яким виповнилось 75 років

     Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року № 849 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому ” (зі змінами), з 1 жовтня 2021 року проведено перерахунок пенсій громадянам, яким виповнилося 75 років.

     Таким чином, 75-річним громадянам, у яких розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10 340,35 грн), встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень у межах зазначеного розміру.

     Виплата зазначеної суми в подальшому, після 1 жовтня 2021 року, буде здійснюватися щомісяця особам, які отримують пенсію та досягли 75 років (з дати досягнення відповідного віку) до досягнення ними 80-річного віку.

     Особам, які отримують пенсію відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, незалежно від виду пенсії та мають відовідний страховий стаж (чоловіки – 25 років, жінки – 20 років), у яких після встановлення вищевказаної виплати, з урахуванням всіх надбавок і доплат, сума пенсії не досягає 2500 гривень, надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

     Головним управлінням Пенсійного фонду України в Одеській області проведено відповідний перерахунок в автоматизованому режимі, що не потребувало додаткового звернення до сервісних центрів Фонду області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь