Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінцифра запускає офлайн-пункти команди підтримки Дії по всій країні

Дата: 10.11.2021 11:35
Кількість переглядів: 377

Фото без опису

Цього тижня Мінцифра починає відкривати офлайн-пункти Дії в регіонах, де служба підтримки допомагатиме українцям із генеруванням COVID-сертифікатів. Вони працюватимуть у наймасовіших пунктах вакцинації.

Про це під час інспекції одного з пунктів допомоги в Києві заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми запустили п’ять пунктів у Києві в пунктах вакцинації минулого тижня. Серед яких залізничний вокзал і аеропорт. Ми побачили, що дуже багато людей підходять та питають, як скористуватися не тільки сертифікатами, а ще й тією чи іншою послугою. Ми розуміємо зараз, що потрібно допомагати людям по всій країні. Тому другий тиждень майже щодня їжджу у центри масової вакцинації, спілкуюсь з людьми, медичними працівниками», — розповів Федоров. 

В офлайн-пунктах можна проконсультуватися з таких питань:

  • дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку Дія;
  • які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

До кінця цього тижня у 20 областях України відкриються понад 100 пунктів допомоги. Ціль Мінцифри — відкрити такі пункти у масових центрах вакцинації в кожній області. Федоров зазначив, що з відкриттям офлайн-пунктів допомагає місцева влада та волонтери.

За словами міністра, до пунктів допомоги щодня звертаються близько 500 людей. Частина звернень — від людей старшого віку, які потребують додаткової консультації. Також достатньо молоді, яка хоче бути впевнена в тому, що сертифікат згенерується та з ним можна буде подорожувати.

На сьогодні в Дії згенеровано понад 8 мільйонів СOVID-сертифікатів. Їхня кількість зростає щодня. За словами Федорова, команда Мінцифри зараз працює над впровадженням алгоритмів, які допоможуть автоматично виправляти помилки лікарів в електронній системі охорони здоров?я:

«Більшість помилок пов’язані з тим, що лікарі через навантаження некоректно вносять дані. Ми розуміємо це, тому намагаємося допомоги медпрацівникам, розвантажити їх. Створили декілька алгоритмів, які будуть автоматично виправляти помилки завчасно. Скоро все буде працювати, як треба — і з точки зору якості даних, і з точки зору стабільності».

Нагадаємо, що в Києві зараз працюють 5 пунктів допомоги за такими адресами:

  • Центральний залізничний вокзал, пл. Вокзальна, 1 (9:00–19:00)
  • ТЦ River Mall, Дніпровська набережна, 12 (12:00–18:00)
  • МВЦ, Броварський проспект, 15 (10:00–19:00)
  • Аеропорт «Київ», цілодобово
  • Аеропорт «Бориспіль», цілодобово

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь