Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійснено робочий виїзд голови Роздільнянської районної державної адміністрації

Дата: 22.11.2021 12:31
Кількість переглядів: 723

19 листопада 2021 року голова Роздільнянської районної державної адміністрації Сергій Приходько побував з робочим візитом у Цебриківській територіальній громаді.

У центральному офісі ОТГ керівника району зустріла секретар органу місцевого самоврядування Олена Костик (селищний голова був відсутній через хворобу). Розпочали спілкування з експрес-наради, у якій також взяли участь начальник відділу освіти та культури селищної ради Олена Корчмар та головний спеціаліст відділу Ольга Аборнєва. Розмова йшла про відновлення очного навчання в закладах освіти громади, про проблемні питання над вирішенням яких працюють. Зокрема Олена Корчмар вела мову про Саханську ЗЗСО І-ІІ ступенів, де наразі гостро стоїть питання про ремонт шкільного харчоблоку та облаштування внутрішнього туалету. Власних коштів на проведення відповідних робіт у даному навчальному закладі громада немає, а залучити фінанси з обласного чи державного бюджету на школу, в якій навчається близько п’ятдесяти учнів не реально. Йти на такий непопулярний крок, як закриття навчального закладу – теж не вихід. По-перше, і жителі Саханського старостинського округу, і депутатський корпус не підтримують такого кроку. По-друге, якщо закрити школу, потрібно організувати підвіз дітей до іншого закладу освіти, а зробити це не дозволяє вкрай зруйнована дорога.

Фото без опису Фото без опису

Як один з можливих варіантів вирішення даної проблеми голова райдержадміністрації порадив подумати про те, аби ця школа стала філією одного з навчальних закладів освіти громади. Якщо б це був, приміром Цебриківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, то у такому разі навіть рівень Саханського ЗЗСО не потрібно було б зменшувати. Жителі Саханки нічого б не втратили, а навпаки мали б більше можливостей для вирішення проблем навчального закладу. Адже ЗЗСО, у якому навчається триста учнів ( а десь така кількість буде у Цебриківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, якщо Саханська ЗЗСО І-ІІ ступенів стане її філією), має більше шансів потрапити  у відповідні обласні чи державні програми з розвитку освіти. Тобто, Цебриківська ЗЗСО І-ІІІ ступенів могла б отримати кошти на ремонт своєї філії.

Також під час експрес-наради обговорювалися плани громади на наступний рік. Голова РДА наголошував, що починати роботу над вирішенням проблемних питань необхідно з виготовлення проектно-кошторисної документації. Бюджет громади невеликий і осилити самостійно якість вагомі проекти ОТГ не в змозі, а щоб отримати фінансування з бюджетів вищих рівнів, перш за все, має бути проектно-кошторисна документація. Над цим потрібно працювати.

Фото без опису 

Йшла мова і про таке актуальне наразі питання, як вакцинація населення від коронавірусу. У Цебриківській громаді найвищий показник з охоплення вакцинацією по району – 76,5%. Сергій Приходько побував у КП «Цебриківський центр первинної медико-санітарної допомоги» та, під час спілкування з в.о. головного лікаря Наталією Тухтарян, попросив поділитися позитивним досвідом.

-   Це, насамперед, проведення роз’яснювальної роботи серед населення. І мною, як лікарем, і усіма працівниками нашого закладу, - пояснила Наталія Тухтарян. – У нас працює стаціонарний пункт вакцинації на базі центру, а також мобільна бригада, яка виїжджає у населені пункти громади. Плануючи виїзди враховуємо усі побажання щодо часу та місця роботи мобільної бригади.

До речі, під час наших відвідин мобільна бригада працювала у селищі Цебрикове,де проводила щеплення у приміщенні селищної ради. Як зазначила Наталія Тухтарян, мобільна бригада КП «Цебриківський ЦПМСД» готова наразі надати допомогу з вакцинації населення іншим громадам. Наприклад Новоборисівській ТГ, кількість вакцинованого населення у якій складає лише 18%.

Консолідуватися та докласти максимум зусиль, щоб якомога більше жителів Роздільнянщини охопити вакцинацією задля формування колективного імунітету закликає голова РДА Сергій Приходько. Адже лише вакцинація – шлях до подолання пандемії корона вірусу, а відповідно і до відновлення повноцінного функціонування всіх сфер життєдіяльності громад, району, області і держави загалом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь