Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Видача містобудівних умов та обмежень тепер відбувається онлайн

Дата: 02.12.2021 15:50
Кількість переглядів: 1279

 


Заяву на містобудівні умови й обмеження тепер можна подати онлайн. На порталі Дія з’явилась відповідна послуга в розділі «Земля, будівництво, нерухомість». Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко.

«Ця послуга є одним із ключових етапів для отримання дозволу на будівництво. Для цього необхідно подати відповідну заяву через ЄДЕССБ та в тому числі додати до неї викопіювання з топографо-геодезичного плану. Відомості про земельну ділянку та права власності отримуються автоматично завдяки взаємодії реєстрів. Швидко, зручно та прозоро», — зазначив Олександр Дудченко.

Зазначимо, що Містобудівні умови та обмеження містять інформацію про можливу поверховість та щільність забудови, відступи будинків від інших будівель та червоних ліній. Отримання містобудівних умов та обмежень — перший етап офіційного оформлення великих будівельних об’єктів, де визначаються контури та обмеження майбутньої забудови.

«Цифровізація — один із фундаментальних принципів реформи містобудівної галузі. Проте лібералізація будівельного ринку не дорівнює безвідповідальності. Звичайно, аби отримати документ про містобудівні умови та обмеження в режимі онлайн, подані наміри забудови мають відповідати, в першу чергу, містобудівній документації на місцевому рівні, а також чинному законодавству та положенням державних будівельних норм. Головна перевага в тому, що завдяки переведенню цих послуг у «цифру» мінімізується контакт між заявником та посадовцем. Відповідно, зменшується рівень корупційних ризиків. А це — великий крок до прозорого будівельного ринку», — додала заступниця очільника Мінрегіону Наталія Козловська.

Довідково

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Мінрегіон у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту USAID/UK aid «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь