Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Видача містобудівних умов та обмежень тепер відбувається онлайн

Дата: 02.12.2021 15:50
Кількість переглядів: 1310

 


Фото без опису

Заяву на містобудівні умови й обмеження тепер можна подати онлайн. На порталі Дія з’явилась відповідна послуга в розділі «Земля, будівництво, нерухомість». Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко.

«Ця послуга є одним із ключових етапів для отримання дозволу на будівництво. Для цього необхідно подати відповідну заяву через ЄДЕССБ та в тому числі додати до неї викопіювання з топографо-геодезичного плану. Відомості про земельну ділянку та права власності отримуються автоматично завдяки взаємодії реєстрів. Швидко, зручно та прозоро», — зазначив Олександр Дудченко.

Зазначимо, що Містобудівні умови та обмеження містять інформацію про можливу поверховість та щільність забудови, відступи будинків від інших будівель та червоних ліній. Отримання містобудівних умов та обмежень — перший етап офіційного оформлення великих будівельних об’єктів, де визначаються контури та обмеження майбутньої забудови.

«Цифровізація — один із фундаментальних принципів реформи містобудівної галузі. Проте лібералізація будівельного ринку не дорівнює безвідповідальності. Звичайно, аби отримати документ про містобудівні умови та обмеження в режимі онлайн, подані наміри забудови мають відповідати, в першу чергу, містобудівній документації на місцевому рівні, а також чинному законодавству та положенням державних будівельних норм. Головна перевага в тому, що завдяки переведенню цих послуг у «цифру» мінімізується контакт між заявником та посадовцем. Відповідно, зменшується рівень корупційних ризиків. А це — великий крок до прозорого будівельного ринку», — додала заступниця очільника Мінрегіону Наталія Козловська.

Довідково

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Мінрегіон у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту USAID/UK aid «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь