Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінсоцполітики разом з агенціями ООН запровадять додаткові програми грошових виплат постраждалим від війни

Дата: 12.05.2022 09:45
Кількість переглядів: 397

       Уряд ухвалив напрацьоване Мінсоцполітики рішення, відповідно до якого Мінсоцполітики разом з Всесвітньою продовольчою програмою ООН та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців впровадять додаткові програми грошових виплат для найбільш вразливих категорій населення, постраждалих від війни Росії проти України.

         Право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми ООН (далі - допомога) мають внутрішньо переміщені особи, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

     Розмір виплат становитиме 2220 гривень на кожну особу, охоплену програмою, на місяць. Виплачувати допомоги будуть щомісяця протягом трьох місяців на банківський рахунок отримувача.

        Виплата допомоги в рамках реалізації проекту здійснюється додатково без подання окремого звернення внутрішньо переміщеною особою на підставі відомостей, що містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, незалежно від отримання особою інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам;

      Для отримання допомоги Міністерство соціальної політики формує і передає Всесвітній продовольчій програмі ООН перелік внутрішньо переміщених осіб взаємоузгоджених вразливих категорій, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб за черговістю дати включення відповідної інформації про таких осіб до Єдиної бази даних.

        Спільна програма з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців розрахована на допомогу 200 тисячам людей.

        Спільна програма з Всесвітньою продовольчою програмою ООН передбачає надання допомоги вразливим родинам, у кожній з яких допомогу зможуть отримати до 3 членів родини. Кількість родин, які будуть охоплені програмою, буде уточнено у меморандумі про співпрацю.

      Раніше таку додаткову програму підтримки Мінсоцполітики запровадило з ЮНІСЕФ для домогосподарств, які мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки, а також для родин, які мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю. Програма на першому етапі охопить 50 тисяч сімей, у кожній з яких допомогу зможуть отримати до 5 членів родини.

        Виплата додаткових допомог, впроваджених Мінсоцполітики у співпраці зі структурами ООН проводиться за рахунок коштів, залучених структурами ООН. Розмір таких виплат та право на отримання не залежать від отримання особами інших видів соціальної допомоги, допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

           Розмір отриманих грошових виплат в рамках програм, впроваджених Мінсоцполітики у співпраці зі структурами ООН, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь