Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення про видачу ветеринарного документа.

Дата: 15.07.2022 13:46
Кількість переглядів: 267

Відповідно до Порядку видачі ветеринарних документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2013 № 857 рішення про видачу ветеринарного документа приймається за результатами безпосереднього огляду товару (клінічний огляд тварин, ветеринарно-санітарний огляд харчових продуктів, кормів та інших об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду), який проводиться після звернення заявника.

Рішення про видачу ветеринарного документа для переміщення об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду (крім переміщення живих тварин у межах України) приймається на підставі експертних висновків державних лабораторій ветеринарної медицини (далі – експертні висновки).

Заявник повинен забезпечити створення можливості для безпосереднього огляду об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Ветеринарні документи видаються за умови дотримання встановлених вимог до перевезення відповідних вантажів.

Разом з тим, відповідно до частини сьомої статті 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» якщо інше не передбачено законом, єдиним документом, яким супроводжуються об’єкти санітарних заходів, що перебувають в обігу, є товарно-транспортна накладна.

Таким чином, отримання ветеринарного свідоцтва Ф-2 на вантажі з харчовими продуктами, що експортуються з України для подальшої їх заміни на міжнародні ветеринарні сертифікати є необов’язковим та проводиться лише на вимогу заявника.

Крім того, звертаємо увагу на те, що деякими формами міжнародних ветеринарних сертифікатів, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.08.2014 № 288 «Про затвердження Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.10.2014 за № 1202/25979, зокрема: «Міжнародний ветеринарний сертифікат на корми рослинного походження» передбачено їх видачу структурними підрозділами Міжрегіональних головних управлінь Держпродспоживслужби на державному кордоні (прикордонними інспекційними постами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь