Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація від Держпродспоживслужби для операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів.

Дата: 20.07.2022 16:03
Кількість переглядів: 206

Фото без опису
 

До Великомихайлівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшла службова записка від Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області за № Вн-1165/02.1-22 від 19.07.2022 року  «Щодо повідомлення RASFF № 2022.4027- fup 10» інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 липня 2022 року № 2022.4027-fup 10 стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ "Сільпо Фуд», вул.Гоголівська,1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081).
Відповідно до Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин », «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та з метою недопущення до обігу непридатних і небезпечних харчових продуктів просимо повідомити операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів щодо недопущення до обігу ванільного морозива, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України, в якому виявлено етиленоксид.

Довідково: етиленоксид – безбарвний газ при вдиханні якого виникає гостре отруєння, яке може спричинити головний біль, запаморочення, нудоту, втому, подразнення дихальних шляхів (наприклад, кашель, задишку, хрипи) і, в деяких випадках, блювоту та інші види шлунково-кишкового розладу. Контакт зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення. Тривалий контакт з етиленоксидом може призвести до порушень діяльності мозку та нервової системи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь