Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великомихайлівський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє.

Дата: 07.10.2022 13:27
Кількість переглядів: 158

До Великомихайлівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення,  отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 01 вересня 2022 року № 2022.4907-fup 10 стосовно надходження повідомлень щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном, внаслідок споживання тунця від одного й того ж постачальника, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

Відповідно до Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин », «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та з метою недопущення до обігу непридатних і небезпечних харчових продуктів просимо повідомити операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів щодо недопущення до обігу тунця, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132). 

 

Довідково: Гістамі?н (лат. Histaminum) або 4-(2-аміноетил) – органічна  сполука, біогенний амін,  медіатор алергічних реакцій негайного типу, також є регулятором багатьох фізіологічних процесів.

Непериносимість гістаміну виникає в тому випадку, коли організм реагує на продукти з високим  вмістом гістаміну або на швидке вивільнення вищезгаданої хімічної сполуки в нашому організмі.   Непереносимість гістаміну викликана недостатністю ферменту діаміноксидази (ДАО), який має розщепляти надлишковий гістамін. Цей фермент виробляється в кишечнику. Його недостатність  можна компенсувати за допомогою препаратів з ДАО.

Отруєння гістаміном може відбутись, якщо ви їсте рибу, котра жила у водоймах  із занадто високою температурою. Така риба ще за життя може накопичувати високий  рівень гістамінів. При споживанні подібних морських делікатесів можна отримати захворювання,   яке лікарі називають «отруєння рибним скомбротоксином» або SFP.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь