Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпродспоживслужба повідомляє.

Дата: 14.12.2022 16:22
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

У зв’язку з виявленням на початку грудня поточного року випадків загибелі дикої птиці на території Одеської області (ймовірна причина загибелі дикої птиці отруєння), з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області, просимо Вас забезпечити застосування отрутохімікатів та отрути для знищення мишовидних гризунів у відповідності з інструкціями та настановами до препаратів, які застосовуються.

Інформуємо, що заборонено використання препаратів на основі фосфіду цинку (роденфос, фосфід, стрілець, щурин), при їх застосуванні спостерігається знищення корисної фауни. Фосфід цинку – смертоносна отрута котра заборонена для використання в Україні. Становить загрозу не тільки для тварин та птахів і для людей.

Серед природних регуляторів чисельності мишоподібних гризунів зустрічаються збудники бактеріальних хвороб. Деякі з них патогенні лише для цих теплокровних і не впливають на корисну фауну, що виявляє перевагу в екологічній безпеці для людей, тварин, птиці, не проявляє залишкової дії, не накопичується в навколишньому середовищі.

При роботі із засобами захисту рослин необхідно дотримуватись чинних Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДПС 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь