Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великомихайлівський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє.

Дата: 20.12.2022 15:23
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

До Великомихайлівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення,  отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 07 грудня 2022 року № 2022.6977-fup 5, стосовно виявлення Salmonella enteritidis у заморожених сирих курячих смужках, що експортувались з Польщі (виробник: Imex Marek-Sala, Sp. z o.o., Poland; вантажовідправник: Krak-Tol Katarzyna i Artur Tolak sp.j., Poland) до України (отримувач: ТзОВ «ЕКСІМ ФУД», вул. Хмельницького, 10, смт Куликів, Львівська обл., 44835).

Довідково: Сальмонельоз – це кишкове  інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми і відносяться до роду Salmonella. Сальмонели можуть потрапити в продукти не тільки безпосередньо від тварин, але і під час транспортування, фасування, продажу та процесу приготування. Бактерії надзвичайно стійкі в зовнішньому середовищі, часом інфекція може передаватися через воду. Стійкість: кімнатний пил (до 90 днів); відкриті водойми (від 10 до 125 діб); ковбаси, м’ясо, молоко (2-6 місяців, в замороженому вигляді — до року); яйця (10-12 місяців); на шкаралупі до 1 місяця; вершкове масло (до 4 місяців).

     Дія високих температур: при 56 0С гине через одну-півтори години,  а ось при 71 0С вона загине за 61 секунду, при кип’ятінні — гине миттєво. Усередині м’яса сальмонела проявляє підвищену стійкість, гине через 10 хвилин при температурі 75 0С.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь