Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпродспоживслужба повідомляє.

Дата: 28.02.2023 16:34
Кількість переглядів: 109

У рисі для ризотто, який завезли в Україну, виявили перевищення кадмію. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби.

Фото без опису

В інформаційному повідомленні системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) зазначено, що рис завезли з Італії. Виробник – виробник Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер – WB Polska Sp. z o.o., Poland. Одержувач в України – ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021, партія: №СВО122).

У разі виявлення рису з небезпечною для людини речовиною оператори ринку зобов'язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужбиі.

Довідка GX. Кадмій - це природний важкий метал, здатний накопичуватися в живих організмах. В організм людини кадмій потрапляє в основному з їжею і водою, хоча є й інші джерела надходження цього мікроелемента - наприклад, тютюновий дим.

Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.Фото 1.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь