Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кураж – взірець безбар’єрності, цього року запитував у своїх гостей «Ти як?» та говорив про створення рівних можливостей. Як це було – в оригінальному дописі на сторінці Ти як?

Дата: 21.06.2023 17:05
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Кураж – взірець безбар’єрності, цього року запитував у своїх гостей «Ти як?» та говорив про створення рівних можливостей. Як це було – в оригінальному дописі на сторінці Ти як? ⬇️

Безбар'єрність МВС України Центр психічного здоров'я та реабілітації "Лісова поляна" МОЗ України Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia Visa Група Активної Реабілітації Veteran Hub Фонд Маша

#тияк

Кураж і безбар’єрність крокують разом ось уже 7 років, адже Кураж — це місце свободи, а відсутність бар’єрів — її запорука. Тим паче зараз, коли серед гостей бачиш так багато ветеранів війни. Не менш актуальною сьогодні є тема ментального здоров’я — здається, питання «Ти як?» ще ніколи не мало в собі стільки змісту, а типове «норм» звучить геть інакше.

Тож у червні Кураж підтримав всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» та взяв собі за мету розширити свою безбар’єрність — зробити її не тільки фізичною, а й психологічною, порушити важливі питання інклюзивності, протистояння стресу та запросити охочих до діалогу.

Відтак у програмі цьогорічного Куражу, який відбувся 10–11 червня в Києві, з’явилася навігація, створена для психологічної самодопомоги, а охочі поділитися своїми тривогами мали нагоду поспілкуватися з психологом та отримати поради.

Разом з ГО «Безбарʼєрність» Кураж залучив до лекторію спікерів, які відповіли на актуальні та «незручні» питання щодо фізичної безбар’єрності в Україні — скільки людей з інвалідністю ми чекаємо, чи облаштовуються для них робочі місця, транспорт, заклади, чи можуть ці люди після отриманих травм жити повноцінним життям? Про це дискутували заступниця міністра МВС Катерина Павліченко, директорка департаменту соціальної політики АТ «Укрзалізниця» Ольга Безпалько, представниця ГО «Група активної реабілітації» Анна Павлусь та інші.

Щодо ментального здоров’я, говорили про місію міністра охорони здоров’я України, комунікацію з ветеранами та існуючі тригери, тривогу в суспільстві, вміння приймати себе. До обговорень запросили ветеранів Дениса Кривенка та Руслану Данілкіну, засновника Veteran Hub Артема Денисова, директорку Центру психічного здоров'я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Ксенію Возніцину.

📹 Наразі лекторії вже доступні на сторінці Куражу в YouTube: youtube.com/@KurazhBazar/videos

Доєднуємося до мети Куражу та мріємо, щоб в цих обговореннях народжувалися нові рішення для розвитку нашої країни 💙💛

Фото без опису


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь