Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке мультидисциплінарний підхід у системі охорони здоров’я

Дата: 23.06.2023 17:09
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

Що таке мультидисциплінарний підхід у системі охорони здоров’я ❓ Це взаємодія лікарів різних спеціалізацій у веденні одного пацієнта, що дає можливість оптимізувати і діагностику, і лікування, і таким чином забезпечує досягнення найкращого результату.

Якщо ж говорити про мультидисциплінарну команду у системі охорони ментального здоров’я, то це – група фахівців різних спеціальностей, які надають послуги для забезпечення відновлення.

👨🏼‍⚕️ Такі команди надають допомогу людям з важкими психічними розладами і складаються з психіатра, психолога, соціального працівника і медичної сестри або медичного брата, причому працює мобільна мультидисциплінарна команда там, де клієнт проживає. А кінцева мета – відновити й повернути людину до благополучного життя в родині та у громаді.

В Україні така модель надання послуг з психічного здоров'я підтримується World Health Organization (WHO).

Нещодавно на сприяння Всеукраїнській програмі ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська ВООЗ провела у Львові 4-денний початковий тренінг для співробітників мобільних мультидисциплінарних команд із психічного здоров’я. До проведення тренінгу долучилися тренери ВООЗ з Нідерландів та Грузії.

🎯 Мета заходу – дати учасникам глибоке розуміння моделі сервісу, його переваг, детально ознайомити з особливостями складання Індивідуального плану реабілітації та Індивідуального плану відновлення, компонентами соціальної роботи та психологічної підтримки користувачів послуги.

Директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак у рамках тренінгу розповіла про необхідність впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я та масштабування психосоціальної послуги у регіонах.

Загалом участь у навчаннях взяли 24 співробітники мобільних мультидисциплінарних команд зі Львова, Харкова, Черкас, Кривого Рогу, Нововолинська та Павлограда.

Керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва, звертаючись із промовою до учасників, наголосила ⬇️

💬 «Однією з цілей Всеукраїнської програми є те, щоби психологічна підтримка, допомога щодо психічного здоров’я були повсюдними і доступними. І тут важливо розуміти, що для кожного це щось різне. І якщо ми говоримо про людей з важкими психічними розладами, то саме мобільні мультидисциплінарні команди – мікс спеціалізованої допомоги і базової підтримки – є для них тим «оптимальним маршрутом». Це дійсно іноваційний підхід, де людиноорієнтованість – не порожній звук, а ключовий принцип».

World Health Organization Ukraine Міністерство охорони здоров'я України НСЗУ Національна служба здоров'я України Безбар'єрність

#тияк

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь