Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кращий міжнародний досвід і рекомендації науковців задля збереження психічного здоров'я українців

Дата: 24.06.2023 17:14
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Кращий міжнародний досвід і рекомендації науковців задля збереження психічного здоров'я українців 🇺🇦

Впродовж 10 днів представники Координаційний центр КМУ / Mental Health UA спільно з колегами з Центр громадського здоров’я України Міністерство охорони здоров'я України, обласних військових адміністрацій, обласних центрів контролю та профілактики хвороб вивчали досвід США у сфері ментального здоров'я.

ℹ️ Навчальний візит до Філадельфії та Вашингтону організовано проєктом USAID Ukraine - USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я на підтримку Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська і здійснено Pact у партнерстві з Університетом Темпл (Temple University) та Федерацією охорони здоров'я Філадельфії (The Health Federation of Philadelphia).

Учасники пройшли інтенсивний курс, який допоможе ефективно впроваджувати в Україні програми психічного здоров'я, які є світовим стандартом. Їх дієвість вже доведена досвідом американських науковців та лікарів, які охоче ділилися своїми напрацюваннями з українськими колегами, що займаються питаннями організації медико-психологічної допомоги.

За активної участі Федерації охорони здоров'я Філадельфії та Університету Темпл українська делегація мала змогу отримувати надзвичайно корисну інформацію та знайомитись з досвідом на всіх рівнях надання медичної допомоги фактично з перших вуст: від медсестер і соціальних працівників до професорів університетів та топ-менеджерів медичних закладів.

📌 Окремим важливим пунктом програми стало вивчення системи роботи Дитячого кризового центру (Children's Crisis Treatment Center). Досягнута домовленість щодо практичної співпраці американських і українських фахівців у сфері ментального здоров'я дітей за участі Координаційного центру з психічного здоров'я при КМУ та одного з українських центрів здоров'я дітей.

Наші вітчизняні колеги поповнили свої скарбнички знань та навичок і тепер мають ширший арсенал дієвих практик та інтервенцій для продовження розбудови системи відновлення та збереження психічного здоров'я українців, дотримуючись міжнародних рекомендацій. Адже потреба в цьому надзвичайна: сотні тисяч українців наразі мають отримати доступну і якісну реабілітацію після травматичного досвіду і стресів, пережитих впродовж російської військової агресії.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь