Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітація, що має бути доступна кожному ветерану й ветеранці.

Дата: 05.07.2023 17:08
Кількість переглядів: 46

На зображенні може бути: 5 людей

Реабілітація, що має бути доступна кожному ветерану й ветеранці. Все поруч, все зрозуміло та ефективно. Саме такий сенс вкладає в створення унікального реабілітаційного сервісу благодійний фонд Mindy Mindyfoundation – партнер Всеукраїнської програми ментального здоров'я Ти як? – разом з представниками бізнесу, зокрема зі спільноти «Бізнес без бар’єрів» (https://business.diia.gov.ua/business-without-barriers).

Планується, що це будуть простори фізичного та психологічного відновлення, що максимально наближені до місця проживання учасників війни.

📌 Першочергова мета – забезпечити зручний, безкоштовний доступ до реабілітації за основними напрямами: фізичне відновлення, ерготерапія, постанова ходи на протезах та психосоціальні послуги. Це будуть центри з мультидисциплінарними командами у складі яких – психолог, терапевт, ерготерапевт тощо.

Ініціатори проєкту, крім того, планують таким чином вирішити інші важливі суспільні задачі: допомогти ветеранам знайти роботу, дати можливість місцевому бізнес-ком'юніті проявити соціальну відповідальність та сприяти йому в пошуку нових кваліфікованих працівників.

❗️ Все це важливий елемент не тільки адаптації учасників війни до цивільного життя, а й допомоги бізнесу реінтегрувати ветеранів у своїх компаніях.

Як це може та має працювати, демонструють на прикладі реабілітаційного простору в інноваційному парку UNIT.City, що вже облаштував БФ «Mindy». Крім фізичного та психологічного відновлення тут ветерани та їх родини мають можливість отримати юридичні консультації, пройти перекваліфікацію, профорієнтацію, працевлаштуватись.

ℹ️ «Бізнес без бар’єрів» – спільнота з 22-х компаній, яка об'єдналася навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

На зображенні може бути: 1 особа та оптикаНемає опису світлини.Немає опису світлини.Немає опису світлини.Немає опису світлини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь