Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Напередодні керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, ГО Безбар'єрність взяла участь в організованій IOM Ukraine зустрічі неурядових організацій, які працюють з ветеранами та їхніми сім'ями.

Дата: 08.07.2023 15:52
Кількість переглядів: 102

Возможно, это изображение 4 человека, люди учатся и текст

Близько 1,5 млн військовослужбовців та ветеранів потребуватимуть психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності.

📝 Такі дані аудиту потреб населення у послугах з охорони психічного здоров’я, проведеного у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олена Зеленська.

І якщо проблеми, з якими стикається саме ця група населення, є доволі специфічними, наприклад, втрата звичних соціальних звʼязків, особистісні проблеми, фізичні травми та каліцтва, емоційна нечутливість тощо. То маршрути отримання психосоціальної підтримки часто – універсальні.

Як зазначає Оксана Збітнєва, ветеран не ходить окремими коридорами, він живе в громаді, користується тими ж послугами, що й цивільні. Тож не він має інтегруватися, це всі ми маємо бути готові прийняти наших захисників і захисниць після повернення і створити умови, щоби вони майже «безболісно» зняли армійські берци і бронежилети як груз війни і стали до мирного життя і мирних професій.

🗓 Напередодні керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, ГО Безбар'єрність взяла участь в організованій IOM Ukraine зустрічі неурядових організацій, які працюють з ветеранами та їхніми сім'ями.

Мета – обмінятися досвідом та кращими практиками, виявити незакриті потреби та знайти можливості для співпраці. Адже те, з чим погодилися усі учасники: на цьому полі не може бути конкуренції, має бути співпраця і координація. А концепти та підходи до забезпечення потреб ветеранів і ветеранок мають обговорюватися в спільноті надавачів послуг.

✔️ За підсумками зустрічі ухвалено рішення про створення робочої групи у межах Технічної робочої групи з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, яка консолідуватиме зусилля партнерів для допомоги цій важливій цільовій групі, що зі свого боку дасть можливість уникнути прогалин та дублювання послуг.

Захід організовано завдяки підтримці Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew та у співпраці з ГО «Безбар'єрність» та Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ, який забезпечує супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської.

#тияк

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь