Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Алгоритм надання психологічної допомоги та супроводу в кризових ситуаціях»

Дата: 10.07.2023 12:03
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Як забезпечити не лише оперативну професійну допомогу на місці надзвичайної події, але й супроводжувати людину до повного відновлення її психоемоційного стану – обговорили під час засідання робочої групи пріоритетного проєкту МВС України «Алгоритм надання психологічної допомоги та супроводу в кризових ситуаціях» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олена Зеленська.

Ініціатори проєкту наголошують, що після кожної надзвичайної події постраждалі перебувають у важких психологічних станах. Зазвичай, першу допомогу, в тому числі психологічну, надають працівники ДСНС України або Національна поліція України. Але очевидно, що постраждалі потребують подальшого супроводу та психосоціальної підтримки.

📌 Саме тому до обговорення проєкту долучилися Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики України. Адже дуже важливо розуміти і домовитися про момент включення кожного учасника процесу, коли і яким чином буде здійснюватися перенаправлення людини від психологів ДСНС чи Нацполіції до інших фахівців.

Основна мета – забезпечити повний цикл підтримки людини, яка постраждала внаслідок надзвичайної ситуації.

💬 «Саме поліцейські та рятувальники першими надають допомогу людям під час кризових ситуацій, психологічну в тому числі. Проте цього недостатньо, потім потрібен супровід, «підхоплення» професійних фахівців. Відповідний алгоритм, над яким МВС працює у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я, дозволить затвердити єдині правила перенаправлення постраждалої особи від психологів ДСНС чи НПУ до інших фахівців, аби людина не лишалася один на один зі своїми проблемами», – наголосила під час обговорення Ірина Микичак, директорка з координації органів влади Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та радниця прем’єр-міністра.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь