Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт створення Центрів життєстійкості реалізується Міністерство соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Олена Зеленська.

Дата: 11.07.2023 12:17
Кількість переглядів: 141

Фото без описуФото без описуФото без опису

Центри життєстійкості мають стати ком’юніті-центрами громад, де кожен може отримати необхідні послуги. Від консультацій та навчання до психологічної допомоги та відновлення. Це питання обговорювали під час Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віце-прем’єр-міністерки-Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Проєкт створення Центрів життєстійкості реалізується Міністерство соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Олена Зеленська.

💬 «В концепції Центрів життєстійкості враховано позитивний міжнародний досвід, який адаптовано під реалії нашої країни. Звичайно, що там буде зосереджена психосоціальна допомога в кризових ситуаціях і не лише. Впевнені, що Центри життєстійкості стануть місцем тяжіння, новим стандартом оперативної допомоги і супроводу для людей на шляху до постравматичного зростання, щоби переплавити біль і стрес у силу жити далі і відновлювати громади», - впевнена керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва.

Це будуть дружні, безбар’єрні простори доступні кожному. Відомо, що вже понад 200 громад подали заявки на створення Центрів життєстійкості.

💬 «Наша мета – аби кожна людина, звернувшись у такі Центри по допомогу і підтримку, змогла отримати послуги якісно та в повному вигляді. Ці простори життєстійкості повинні стати місцем сили цілої громади. З їх допомогою ми плануємо організувати і скоординувати роботу різних соціальних інституцій. До кінця цього року плануємо облаштувати по Україні 20 таких центрів. А в перспективі – 1500, щоб свій осередок життєстійкості мала кожна громада, яка є в нашій державі», – наголосила Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь