Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЩОБ ДОСВІД УКРАЇНСЬКИХ ФАХІВЦІВ ВИВЧАЛИ ТА ВПРОВАДЖУВАЛИ У ІНШИХ КРАЇНАХ.

Дата: 15.07.2023 12:37
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

В кожній області України вже є відповідальні за реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Це заступники голів обласних військових адміністрацій та регіональні координатори з ментального здоров'я.

Вони є учасниками безперервного навчання та удосконалення професійного рівня від Координаційний центр КМУ / Mental Health UA. Вже відбувся семінар «Всеукраїнська програма ментального здоров'я: регіональна координація», на якому опановували, як користуватися конструктором психосоціальної послуги: визначати цільові групи отримувачів, формулювати її компоненти, розраховувати необхідну кількість фахівців (https://bit.ly/46M5zJ3).

Тепер щотижня всі учасники процесу під час онлайн-нарад планують свою роботу та діляться з колегами кейсами впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я на локальному рівні. Крім того, передбачено проведення навчальних заходів для актуалізації знань та навичок.

💬 «Ваша місія є важливим елементом державної політики. На національному рівні визначені правила гри та умови, а на місцях, в громадах, містах, селах саме ви створюєте та налагоджуєте систему психологічної допомоги. Це велика відповідальність, ви є почесними провідниками новаторського підходу. Послуга має бути доступна та зрозуміла. Як тільки система запрацює, ви відразу це відчуєте в усіх сферах життя. Не тільки зниження рівня тривоги в суспільстві, а й навіть економічний ефект. Адже психічні розлади збільшують витрати на здоров’я у 2-3 рази в порівнянні з тими, хто не має таких розладів», – звернулась до регіональних представників керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінет Міністрів України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь