Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безбар’єрний простір, близький до ідеального

Дата: 19.07.2023 14:40
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Безбар’єрний простір, близький до ідеального ☺️

🚶🏼🤳🏼 Ходімте з нами на вербальну екскурсію в Superhumans Center – центр з протезування та реабілітації, який (дуже віримо 🙏🏼) задаватиме стандарти щодо безбар’єрності для всіх медичних закладів України.

Будівля розташована на схилі, тож аби зробити вхід до неї безбар’єрним, було вирівняно рельєф навколо (насип землі місцями сягає до 2 метрів). Коротший шлях – також доступний завдяки встановленому підйомнику.

Двері – автоматичні, рецепція – дворівнева, зручна і для людини на кріслі колісному, і для дитини, і для решти користувачів.

❗️ Важливо: безбар’єрність в Superhumans Center не зводиться до створення умов для людей на кріслі колісному. Архітектурні рішення та дизайн тут враховують потреби абсолютно всіх.

Наприклад, чаша басейну у приміщенні гідротерапії – контрастна, що комфортно для людини з порушеннями зору. Щоб люди з протезами звикали ходити по різних поверхнях, у Центрі облаштовані місця, де є доріжки з піском, травою, бруківкою, гравієм.

💚 Аби надихнутися цим майже ідеальним з точки зору безбар’єрності простором, у межах літньої практики Kharkiv School of Architecture за підтримки EID Ukraine (Європейського інституту задля демократії) наша експертка Nina Matsiuk організувала для студентів вишу – майбутніх архітекторів та архітекторок – візит до Superhumans Center.

Проєкт з інтеграції модуля з безбар’єрності у навчальну програму ХША, який реалізується спільно з ГО Безбар'єрність, звертає увагу на важливість інклюзивного підходу в архітектурі та дизайні, в міському плануванні задля комфорту і зручності всіх.

Новий навчальний модуль дає студентам вишу – тим, чиїми рішеннями і руками відновлюватимуться наші міста – можливість засвоїти і згодом масштабувати підходи, від реалізації яких усім буде тільки краще.

ℹ️ Нагадаємо, проєкт з інтеграції теми безбар’єрності у навчальну програму усіх курсів ХША реалізується у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар'єрів».

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь