Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опанування новими навичками та постійний обмін досвідом. Саме це стоїть на меті щотижневих онлайн-нарад за участі регіональних координаторів з ментального здоров'я.

Дата: 27.07.2023 16:11
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Опанування новими навичками та постійний обмін досвідом. Саме це стоїть на меті щотижневих онлайн-нарад за участі регіональних координаторів з ментального здоров'я.

Під час останньої зустрічі, яку модерувала експертка з психічного здоров'я Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Ольга Горбаньова, обговорили питання стигматизації людей з психічними розладами та відсутність культури піклування про психічне здоровʼя. Особливо ці явища розповсюджені у невеликих громадах, де «всі про всіх все знають».

За словами регіональних координаторів, аби подолати цю проблему велика увага приділяється просвітницькій роботі та інформуванню. Застосовуються всі канали комунікації: від публікацій в соцмережах до особистого спілкування.

❗️Нагадаємо, що в кожній області у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я створені Координаційні центри підтримки цивільного населення. Їх задача полягає у комплексному супроводі людей: психологічна підтримка, правова допомога, гуманітарне реагування, медична допомога, житлові питання, соціальний захист.

📍До складу таких центрів й інтегровані регіональні координатори з ментального здоров’я, які, зокрема, здійснюють координацію надання відповідних послуг, проводять аудит сервісів на локальному рівні.

📈Під час наради учасники поділилися одне з одним першими результатами анкетування, що триває серед надавачів та отримувачів послуг з ментального здоров’я. Наразі головне завдання – визначити потреби по різних цільових аудиторіях (люди з інвалідністю, люди старшого віку, діти, батьки дітей до 7-ми років, ветерани тощо) та порівняти із наявними ресурсами, які мають закривати ці потреби.

☝🏻Попередні висновки досліджень вже підтверджують загальну тенденцію в соціумі: потреба у наданні підтримки є, усвідомлення щодо збереження власного психологічного здоров’я зростає.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь