Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України підписано Меморандум про співпрацю з Israel Trauma Coalition in UA.

Дата: 01.08.2023 16:55
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська, українським військовим фахову психологічну допомогу будуть надавати інструктори, які пройшли навчання за методиками Ізраїлю та США.

✍🏻 Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України підписано Меморандум про співпрацю з Israel Trauma Coalition in UA. Угода передбачає впровадження в військових частинах психологічної підтримки за принципом «рівний-рівному». Відповідне навчання вже проходять курсанти Військового інституту КНУ ім. Шевченка, офіцери відділень оперативної психологічної роботи Центрів морально-психологічної підтримки ЗСУ та Інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії сухопутних військ ім. Сагайдачного.

🔸 Курс передбачає опанування найбільш необхідними навичками та знаннями надання допомоги з ментального здоров’я в умовах військового стану, зокрема:

▫️ основи психологічної самодопомоги та роботи з особовим складом під час кризових подій

▫️ протоколи першої психологічної допомоги

▫️ формування стійкості військовослужбовців

▫️ функціювання командира під час гострих кризових подій

Очікується зростання психологічної культури військовослужбовців, своєчасне виявлення змін в їх поведінці, розпізнавання ознак стресових розладів та максимальне охоплення особового складу заходами психологічного відновлення. Також інструкторі будуть навчати військових технікам самодопомоги і взаємодопомоги з метою мінімізації розвитку посттравматичних проявів.

🔸 Окремо підготовку проходять діючі психологи Збройних Сил України. Їх кваліфікацію підвищує Офіс оборонного співробітництва Європейського командування Збройних Сил США за напрямом профілактики та недопущення розвитку психічних розладів у військовослужбовців.

📑 Програма навчання враховує сучасний досвід бойових дій в Україні та національні особливості українців. Учасниками тренінгу в травні вже були представники Головного управління та Командування Медичних Сил ЗСУ. В серпні чергова група з 14 офіцерів-психологів ЗСУ пройдуть навчання у Польщі. З боку американської сторони у тренінгу беруть участь фахівці з поведінкового здоров’я Національної гвардії Каліфорнії, Інституту медичних операцій оборони Повітряних Сил ЗС США та Командування Сил Спеціальних операцій ЗС США в Європі.

#тияк

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь