Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ахід було організовано Фондом Др. Деніса Муквеге Mukwege Foundation у партнерстві з Апаратом Урядова уповноважена з ґендерної політики та Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Учасники круглого столу обговорили аспек

Дата: 08.08.2023 16:28
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Серед важливих аспектів допомоги людям, які постраждали від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом (СНПК) є тема психологічної підтримки. Це питання обговорювали під час проведення круглого столу: «Рік роботи Фонду Др. Денiса Муквеге з імплементації холістичної моделі допомоги постраждалим від СНПК в Україні: основні досягнення, виклики, плани на наступний рік».

🔸Захід було організовано Фондом Др. Деніса Муквеге Mukwege Foundation у партнерстві з Апаратом Урядова уповноважена з ґендерної політики та Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Учасники круглого столу обговорили аспекти посилення доступу до якісної холістичної, інтегрованої допомоги особам, які пережили СНПК.

✔️За даними правоохоронців, наразі розслідується понад 200 випадків сексуального насильства з боку російських військових. Фахівці стверджують, що зґвалтування досі лишається у всьому світі дуже стигматизованим злочином. Жертва завжди почувається повністю знищеною, тому є особливо вразливою, незахищеною і такою, що потребує вчасної підтримки.

📍Директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак запевнила учасників заходу, що перша психологічна допомога вже стала значно ближче до постраждалих від СНПК. Близько тридцяти тисяч медпрацівників, зокрема сімейних лікарів і медсестер, вже оволоділи необхідними навичками та знаннями для надання фахової допомоги завдяки ліцензованій програмі ВООЗ mhGAP.

💬- Важливо, аби кожна людина могла отримати психологічну допомогу на доказових практиках у себе в громаді, де і коли вона цього потребує. Тому одна з головних цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська - це наблизити надавача та отримувача психосоціальних послуг один до одного. Наразі медичні працівники, які вже пройшли навчання за курсом ВООЗ mhGAP з психологічної підтримки, зокрема, опанували модуль підтримки постраждалих від гендерно чутливих злочинів, - наголосила Ірина Микичак.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь