Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одна з головних місій Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська полягає в тому, аби наблизити один до одного отримувача та надавача психосоціальних послуг.

Дата: 07.08.2023 16:52
Кількість переглядів: 50

Фото без описуФото без опису

Все більше регіонів країни долучаються до активної фази впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

🔸В Вінницький області за підтримки Координаційний центр КМУ / Mental Health UA створена відповідна робоча група, яка об’єднала обласну владу, місцеві громади, профільні департаменти, установи, неурядовий сектор.

🔹Відповідальними за впровадження програми в регіоні є заступниця голови Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна та регіональна координаторка Олена Бессараба. Під час першого засідання робочої групи разом з Координаційним центром обговорили регіональні особливості втілення програми.

📈У Вінницький області вже визначили в кількісних показниках цільові аудиторії психосоціальної підтримки. Це майже 20 000 учасників бойових дій, понад 160 000 внутрішньо переміщених осіб, 274 000 пенсіонерів, 279 000 дітей та підлітків, 1751 особа і з інвалідністю внаслідок війни, понад 3000 членів родин загиблих учасників війни. Також в регіоні активно триває аудит надавачів послуг, виконується картування відповідних сервісів та проводиться анкетування з оцінки потреб вінничан щодо підтримки з ментального здоров’я.

💬- Перші результати анкетування в Вінницький області доводять, що люди потребують та чекають на психологічну підтримку. Багато хто ще не знає, як та де можна отримати таку допомогу. Тому наша спільна мета зробити все, аби наявні сервіси були посилені, стали доступними та зрозумілими для людей. Важливо, що в вашому регіону до процесу залучена більшість стейкхолдерів: очільники громад, керівники різних рівнів, лікарі, соціальні працівники, громадськість. Впевнена, що спільними зусиллями всіх і кожного нам вдасться досягти результату, - наголосила керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінет Міністрів України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь