Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч першої леді Олени Зеленської та колективу компанії GlobalLogic Ukraine. До зустрічі також доєдналися керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, голова ГО Безбар'єрність Оксана Збітнєва та лікар-психотерапевт, засновник Центру здор

Дата: 10.08.2023 16:02
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Як плекати власну особисту стійкість в умовах війни?

А чи можливо прищепити стійкість багатотисячному колективу?

Чи існує така собі вакцина резильєнтності і яка в неї формула?

Чи може ментальне здоров’я бути базисом економічної стабільності країни?

❗️Відповіді на ці питання обговорювали під час зустрічі першої леді Олена Зеленська та колективу компанії GlobalLogic Ukraine. До зустрічі також доєдналися керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, голова ГО Безбар'єрність Оксана Збітнєва та лікар-психотерапевт, засновник Центру здоров’я та розвитку «Коло сім'ї», директор Інституту психічного здоров'я Українського католицького університету й Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії Олег Романчук. Модератором обговорення виступила віцепрезидентка та операційній директорка GlobalLogic Ukraine Анна Щербакова.

💻 GlobalLogic Ukraine одна з провідних IT-компаній країни. Вона присутня у 21 країні світу та об'єднує майже 30 000 інженерів. Серед яких близько 7 000 українських фахівців. Всі вони створюють цифрові продукти для медицини, автомобільної промисловості, будівництва, медіа, фінансів тощо. За словами керівництва GlobalLogic, компанія належить до одного з найкращих роботодавців країни згідно з дослідженням Ernst&Young та завжди проявляє турботу щодо своїх працівників. Тому вирішили запросити на обговорення темі стійкості для бізнесу ініціаторів та провідників Всеукраїнської програми ментального здоров’я. До заходу доєдналося онлайн понад тисячу працівників компанії.

💬⁃ Дбати про ментальне здоров’я просто зараз, щоб були сили відбудовувати, працювати й просто жити. Бізнеси завжди першими відчувають глобальні запити. Розумні бізнеси першими на них реагують. Без ментальної стійкості, економічна була б неможлива. Якщо ресурс кожної компанії - це люди, то ресурс людини - її внутрішній стан. І якщо роботодавець про нього дбає - він закладає майбутнє і для себе, і для країни, - наголосила Олена Зеленська.

🔹Практичні поради, як плекати стійкість великого колективу й кожного окремого працівника одночасно надав Олег Романчук. За його словами, насправді формула резильєнтності існує, вона проста та доступна кожному. Також амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров’я окремо зупинився на тому, як розмовляти з дітьми про війну, як знаходити сенси попри важкі обставини та як бути соціально активним, робити свій вклад у Перемогу й не втратити себе.

💬- Нам всім важливо плекати власну стійкість, це щось дуже конкретне та науково обґрунтоване. Стійкість це свого роду аналог фізичного імунітету. Це здатність психіки опиратися різного роду негативним впливам та відновлювати психічне здоров’я. Коли людина оволоділа формулою стійкості, то вона вміє долати негаразди та зберігати власне здоров’я. Формула стійкості - це людські цінності, це ефективна дія – робити те, що маєш робити, це мудре мислення - мати світлі думки, мислити критично. Та сила любові - це є основа стійкості. Стійкість добре передається через приклади, вона передається через історії, важливо їх розповідати, вони нас надихають. А українська земля, її минуле й сьогодення – справжня скарбниця стійкості, - закликав Олег Романчук.

🔸Навчити українців турбуватися про себе, бути в ресурсі одна з головних цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я. На цьому наголосила керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ Оксана Збітнєва. За її словами, питання «Ти як?» насамперед варто поставити кожному з нас собі. Важливо також опанувати техніки самодопомоги - це вже стає новою реальністю, входить у звичку. Люди, які знають як подолати прояви стресу та депресій самотужки, взагалі можуть обійтися без сторонньої допомоги. Для інших випадків наразі розбудовується сучасна, доступна та зрозуміла система психосоціальної підтримки.

💬- Наразі з нами стається величезна суспільна трансформація - тема ментального здоров’я перестає бути табуйованою. І особлива увага бізнесу до неї, зайвий це раз доводить. Це не лише про здоров’я, це й про економіку, стабільність та розвиток світу навколо нас. Це про нашу працездатність та про нашу ресурсність. Ментальне здоров’я дійсно виступає як засада економічної стабільності країни. Тому добре, що ми вчасно почали усвідомлювати, що психічний стан не менш важливий, ніж фізичний. І взагалі вони невід’ємні один від одного. Це все не можна відкладати на після Перемогу, це нам потрібно тут й зараз, - заявила Оксана Збітнєва.

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO) Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь