Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Педіатри вчаться надавати фахову підтримку й супровід дітям та підліткам, які мають прояви стресу чи депресії, порушення харчової поведінки, розлади соціальної комунікації.

Дата: 16.08.2023 16:39
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Педіатри вчаться надавати фахову підтримку й супровід дітям та підліткам, які мають прояви стресу чи депресії, порушення харчової поведінки, розлади соціальної комунікації.

🔹 Щоб відповідні навички опанувало якомога більше фахівців, UNICEF Ukraine та World Health Organization Ukraine спільно проводять тренінги для тренерів, які будуть навчати медичних працівників первинної ланки, зокрема й педіатрів, за програмою ВООЗ mhGAP.

✔️Напередодні завершився п’ятиденний тренінг за цією програмою, у якому взяли участь 28 фахівців. Найближчим часом вони розпочнуть навчання медиків у різних регіонах країни.

🔸 Тренінг пройшов у рамках проєкту ЮНІСЕФ з психічної та психосоціальної підтримки, що співфінансується ЄС та Федеральним урядом Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ Ukraine) GmbH у партнерстві з ЮНІСЕФ та Міністерство охорони здоров'я України.

❗️Про роль та місію Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська майбутнім тренерам та супервізорам розповіла експертка Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Ольга Горбаньова. Вона наголосила, що програма World Health Organization (WHO) mhGAP є одним з ключових елементів процесу посилення сервісів з ментального здоров’я, адже завдяки медпрацівникам, які вже пройшли навчання, підтримка стає максимально доступною для українців.

ℹ️ Наразі вже понад 30 000 тисяч сімейних лікарів, терапевтів, фельдшерів, медичних сестер/братів опанували, як надавати підтримку людям із поширеними психічними розладами, такими як стрес, депресія, проблеми зі сном тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь