Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

Дата: 17.08.2023 16:43
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Мережа єдності та підтримки. Такий соціальний простір створюють в Київській області. Адже регіон, частина якого була окупована, а потім й звільнена однією з перших, потребує системного відновлення за багатьма напрямами. Серед них – піклування про психоемоційний стан місцевих жителів. Це добре розуміють і на рівні області, і на рівні громад.

❗️Саме тому реалізовується проєкт «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

🔹Аби врахувати всі важливі аспекти, Київська обласна державна адміністрація разом з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA обговорили етапи впровадження проєкту: від посилення медичного кластера до поширення правильних комунікацій.

🔸Так, в громадах регіону відкриваються кабінети довіри, хаби для ветеранів, вдосконалюються психологічні служби в освітніх закладах, організована підтримка членів родин загиблих захисників. Окрема увага приділяється тим, хто знайшов в області прихисток від війни – це майже 250 000 людей. Всі ці сервісі вже є затребуваними серед жителів області.

💬- Київщина – край стійкості, що пережив трагічні події та вистояв. Тепер людей потрібно огорнути турботою та допомогти відновитись. Розуміння необхідності відновлення, організація цього процесу із залученням професійних експертів, увесь досвід пристоличної області, безумовно, багато в чому стане в нагоді іншим територіям, що чекають на звільнення, – наголосила керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

✔️Також під час зустрічі регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я у Київській області Віолетта Дворнікова представила перші напрацювання та подальший план роботи в межах програми саме на рівні регіону.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь