Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчитись спілкуватися так, аби людина повірила. Розповіла про свої відчуття, цінності. Не соромилась та не лякалась.

Дата: 18.08.2023 16:53
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Навчитись спілкуватися так, аби людина повірила. Розповіла про свої відчуття, цінності. Не соромилась та не лякалась.

✔️Сучасні методи професійної комунікації з пацієнтами опановували психологи лікарень під час тренінгів проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

❗️Акцент робили на тому, щоб навчити вибудовувати спілкування з взаємодовірою та повагою, адже пацієнтом психолога може бути колега з сусіднього відділення лікарні або працівник лікувального закладу. Тобто, шукали баланс між професійними відносинами та необхідністю надання фахової допомоги.

👩🏽‍💻Загалом вже відбулось 8 з 16 тренінгів проєкту, головна мета якого – наділити новими компетенціями психологічні служби в лікарнях, зокрема, навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям. Це той напрям, якому останнім часом приділялось замало уваги, але через війну необхідність підтримки і самих медичних працівників та лікарів - колосальна.

🏥Учасниками проєкту стали 9 лікарень регіонального рівня Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Психологи мають опановувати сучасні навички кризового консультування, методики з екстремальної психології, навчитися підвищувати стійкість – свою та інших.

📊На цьому тижні також вивчали основи мотиваційного інтерв‘ю та психологічні інструменти роботи для допомоги пацієнтам з залежностями. Працювали в парах та групами. Розглянули загальну структуру та характерні особливості порушень, стани та етапи адикції, особливості психосоціальних втручань. Крім того, здобули нові практичні навички роботи з різними видами залежностей.

📝 Окремо розпочалась робота фокус-груп. Так, у одному з заходів взяли участь представники закладів «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» та «Обласний госпіталь ветеранів війни» Харківської області. У ході досліджень виявилося, що на фоні повномасштабного вторгнення Росії в Україну у медиків виникли психологічні, емоційні проблеми, водночас колективи медичних установ згуртувались, підвищилась взаємопідтримка працівників.

🧑🏻‍🏫 Лекторами та тренерами виступили професорка Mental Health Counseling at Regent University Ольга Запорожець, сімейна психологиня, EMDR-терапевтка Світлана Бородай, заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич, кандидат психологічних наук Юрий Акименко.

ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департаментами охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь