Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Столиця отримала можливість дати відповіді на питання: хто та як надає у великому місті психосоціальні послуги? Хто є їх потенційним отримувачем?

Дата: 31.08.2023 11:39
Кількість переглядів: 51

Фото без описуФото без опису

Столиця отримала можливість дати відповіді на питання: хто та як надає у великому місті психосоціальні послуги? Хто є їх потенційним отримувачем?

🏙 Київська міська державна адміністрація - КМДА долучилася до аудиту послуг та анкетування громадян щодо вдосконалення відповідних сервісів. Про це йшлося під час першого засідання Координаційного центру з питань ментального здоров’я міста Києва.

✔️За словами заступниці голови КМДА Марина Хонда, підтримка ментального здоров’я жителів столиці є пріоритетом для міської влади, тому муніципалітет готовий брати активну участь у впровадженні Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

💬- Ми звикли стежити виключно за своїм фізичним здоров’ям, проте ментальне – не менш важливе. Через повномасштабне вторгнення в Києві постійно збільшується кількість людей, які потребують фахової допомоги у збереженні свого ментального здоров’я. На жаль, не всі люди можуть отримати її вчасно, – зазначила посадовиця.

🔹 Щодо ролі та необхідності втілення програми на національному рівні та на рівні окремих громад розповіла директорка з координації органів центральної і регіональної влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ, радниця Прем'єр-міністра Ірина Микичак. Експертка Координаційного центру Ольга Горбаньова представила систему взаємодій регіональних координаторів програми, які вже є в усіх областях країни.

🔸 Зокрема, регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я в столиці призначено Anastasiia Liadneva, яка вже здійснює оцінку потреб надавачів та отримувачів психосоціальної допомоги, проводить картування сервісів, визначає потреби киян у сфері ментального здоров’я. Вона закликала всіх зацікавлених осіб брати активну участь у анкетуванні, результати якого будуть враховані під час вдосконалення вже наявних психосоціальних послуг та запуску нових у столиці.

◽️ Надавачі послуг, які працюють у Києві, можуть заявити про себе за посиланням: https://bit.ly/3QMiYuU

◽️ Отримувачі сервісів, зокрема й потенційні, мають можливість висловити свою думку за посиланням: https://bit.ly/3KNw8nI

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь