Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Після трагічного обстрілу Чернігова 19 серпня постраждалим оперативно надали допомогу психологи й соціальні працівники.

Дата: 24.08.2023 16:41
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Після трагічного обстрілу Чернігова 19 серпня постраждалим оперативно надали допомогу психологи й соціальні працівники. Були залучені представники державних служб, мобільні бригади центру соцслужб, фахівці громадських організацій «Рокада», «Голоси дітей», «Карітас», «Право на захист», центр психічного здоров’я EDMR, окремо підтримка надавалась онлайн, телефоном.

🤝 Вчасно зібрати всіх, хто був готовий підтримати людей й розподілити допомогу, вдалося завдяки аудиту надавачів послуг з ментального здоров’я. Ця робота здійснюється в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?. За словами регіональної координаторки програми в Чернігівській області Inna Chistenko, картування відповідних сервісів на території дозволило систематизувати всіх надавачів послуг й налагодити комунікації з ними. І коли сталася надзвичайна ситуація всі були вже готові до взаємодії та оперативного реагування.

📍 Це питання обговорювали під час проведення щотижневої онлайн-наради з регіональними координаторами в Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.

🔹 Учасники зустрічі наголосили, що в більшості громад до такого впорядкування ще далеко: психосоціальні послуги надаються, але вони є безсистемними, не завжди регулярними й часто з порушеною логістикою. Крім того, не вистачає фахових психологів та соціальних працівників. Це вдалося дослідити також під час проведення картування сервісів на територіях.

🔸 На думку регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров’я, нестача кадрів та загальна дезорганізація є одними з головних прогалин системи надання послуг на місцях.

📑 Дані, отримані під час картування, стануть основою, з якою будуть співставляти дослідження щодо безпосередніх надавачів та отримувачів послуг. Збірка цих шарів інформації має показати слабкі місця, там де мають бути посилені та вдосконалені послуги. Очікуваний підсумок цієї роботи – розроблення та впровадження сервісу сучасного зразка з урахуванням особливостей кожної території, що зробить послуги доступними та зрозумілими для жителів громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь