Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

учасники проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

Дата: 25.08.2023 16:42
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Людина має завжди спиратися на когось. Особливо у повному відчаю, коли втрачено сенс життя та надію, адже вона очікує, що хтось або щось її зупинить. На цьому наголошують експерти та закликають психологів навчатися працювати з будь-якими складнощами в професії.

👩🏽‍💻 Саме цим займалися учасники проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

📝 Вже триває третій тиждень навчання. Головна мета проєкту – підсилити новими компетенціями психологічні служби в лікарнях, зокрема навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям.

🏥Учасниками проєкту стали 9 лікарень регіонального рівня Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.

💬 - Особисто для себе черпаю якомога більше інформації стосовно військових, бо до проєкту такого досвіду не мала. Під час лекцій намагаюсь створити алгоритм роботи з ними та їх родинами. Цікавість лекцій в тому, що пояснення відбувається на прикладах з власного досвіду, - ділиться враженнями психотерапевтка КНП Обласна клінічна лікарня №3 Харківської області Олена Логвиненко.

🔹 Учасники вивчали феномен втрати сенсу життя, розглядали універсальні мотиви такої поведінки. Опанували методи виявлення ризику самогубства та чіткий протокол дій допомоги. Здобули розуміння особливостей роботи з пацієнтами, які зазнали легких та важких черепно-мозкових травм, отримали базові рекомендації щодо комунікацій з ними. За словами учасників курсу, навчання є цікавим, професійним та головне своєчасним.

💬 - Для мене надважливо отримати від досвідчених фахівців підтвердження особистих правильних дій. Ми всі відчуваємо професійну впевненість та велику мотивацію, - каже клінічний психолог КНП Запорізький обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги Ольга Лоцман

🧑🏻‍🏫 Відбулись лекції на тему: «Особливості роботи з військовослужбовцями, які пережили полон та тортури. Підтримка близьких та членів родини», «Попередження самогубства серед ветеранів та постраждалих від війни», «Виявлення та попередження суїцидальної поведінки серед пацієнтів та персоналу медичних закладів», «Черепно-мозкова травма. Посткомоційний синдром. Наслідки, перспективи. Роль психолога у відновленні».

📍Куратором проєкту є старша експертка з психічного здоров'я Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Любов Чигринська. Лекторами на цьому тижні виступили директорка державного закладу «Центр психологічного здоровʼя та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України Ксенія Возніцина, її заступниця з психологічного напряму Тетяна Сіренко, сімейний психолог, EMDR-терапевт Світлана Бородай.

ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департаментами охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь