Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За ініціативи Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та World Health Organization Ukraine відбулась консультативна зустріч, під час якої обговорили пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні пі

Дата: 29.08.2023 14:49
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Годинники звірено, впевнено рухаємось далі.

📍За ініціативи Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та World Health Organization Ukraine відбулась консультативна зустріч, під час якої обговорили пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні під час та після війни. Ці заходи входять до оперативної дорожньої карти, розробленої в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

📄 Документ був напрацьований у 2022 році представниками державного сектору, агенцій ООН, міжнародних та українських організацій, які працюють у сфері розвитку та гуманітарного реагування, у координації з ВООЗ. В оперативній дорожній карті визначено пріоритети, на які рекомендовано орієнтуватися усім, хто працює у сфері ментального здоров'я в умовах гуманітарної кризи, спричиненої російською агресією проти України. Це дає змогу всім учасникам процесу узгоджувати свої дії відповідно до визначених у результаті аналізу пріоритетів.

❗️Настав час її планового оновлення на всіх рівнях.

💬- Під ракетами, не чекаючи на після Перемогу, Україна вже формує систему охорони ментального здоров’я. Це потрібно для того, аби цілою країною вийти на посттравматичне відновлення. Наразі вже побудована ціла екосистема Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка насамперед про людину та для людини. Й кожен має в ній своє місце, свою роль й свої пріоритети, - наголосила керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

🔹 Координаційний центр КМУ / Mental Health UA зібрав та проаналізував всі відгуки, побажання та коментарі від стейкхолдерів програми. На зустрічі обговорили вклад кожного міністерства та оновили цілі пріоритетних проєктів. Відповідно до них була актуалізована й оперативна дорожня карта.

🔸 Директор відділу стратегій в країнах та систем охорони здоров’я WHO Regional Office for Europe, доктор Наташа Аззопарді-Мускат зауважила на своєчасності впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я та високих темпах її реалізації.

💬- Ви йдете великими важливими кроками. Вашими здобутками ще будуть користуватися інші країни, ми будемо у вас навчатися. Без координації зусиль всіх й кожного неможливо було б досягти такого результату. Тому ми продовжуємо впевнено йти разом з вами цією дорогою. Якщо інвестувати в людей, то відновлення обов’язково відбудеться, - заявила доктор Наташа Аззопарді-Мускат.

✔️Окремо всі учасники зустрічі наголосили на важливості продовження регіональної координації програми, яку здійснює Координаційний центр КМУ / Mental Health UA. Оновлена оперативна дорожня карта найближчим часом буде опрацьована також з регіональними координаторами Всеукраїнської програми ментального здоров’я, які вже є у всіх областях країни. Таким чином документ отримає актуалізацію на рівні областей та громад.

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь