Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фасилітатором фокус-груп виступив заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич, кандидат психологічних наук Юрий Акименко.

Дата: 30.08.2023 16:02
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Обстріли бувають дуже часто, здається щодня. Повітряні тривоги лунають постійно: і днем, і вночі.

❓Як в таких умовах знайти сили та ресурси, аби працювати та допомагати іншим? Як навчитися бути стійким попри війну?

👩🏼‍💻Відповіді на ці питання шукали учасники фокус-груп серед медичних працівників, які відбулись в рамках проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

🔹Заняття проходили з медиками прифронтових Запоріжжя, Харкова та Миколаєва.

🧑🏻‍🏫Фасилітатором фокус-груп виступив заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич, кандидат психологічних наук Юрий Акименко.

🔸Працівники Міська дитяча лікарня 5 《м.Запорiжжя》 зізналися, що мають підвищений рівень тривоги та занепокоєння, що викликано близькістю до фронту. Тому і для колективу загалом, і для штатних психологів лікувального закладу участь в проєкті стала можливістю підвищити власну резильєнтність та вміння адаптовуватись до щоденно складної ситуації.

💬- Лектори, експерти діляться навичками щодо таких станів, як формування залежної поведінки, питання контролю над власним життям, почуття провини, ПТСР. Це все зараз йде з нами пліч-о-пліч, тому добре, що завдяки проєкту є змога отримувати нові знання та вміння, що потрібні вже сьогодні тут і зараз, – поділилася клінічний психолог Тетяна Вєсєлова.

🏥 Загалом вже проведено 9 фокус-груп та 9 інтерв’ю з керівниками медичних закладів. Наступний крок – аналіз отриманих результатів та надання рекомендацій для вдосконалення психологічних служб в лікарнях.

ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департаментами охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь