Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українські лікарки, медсестрі, фельдшерки екстреної медичної допомоги посилюють власну стресостійкість на тренінгах у Польщі.

Дата: 14.09.2023 17:34
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Українські лікарки, медсестрі, фельдшерки екстреної медичної допомоги посилюють власну стресостійкість на тренінгах у Польщі.

📍В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська 90 працівниць обласних центрів екстреної медичної допомоги пройдуть професійне навчання.

👩🏼‍⚕️Саме ці працівниці екстренки завжди першими приходять на допомогу постраждалим. Їм доводиться пропускати через себе весь біль та страждання людей та водночас професійно виконувати свою роботу. Перебувати у постійній готовності до виконання надважких завдань, швидко приймати важливі рішення, працювати в команді, рятувати життя - це їх звичайний стан.

🫂 Але навіть тим, хто завжди готовий підтримати інших теж потрібна допомога, їм теж потрібно плекати власну стійкість. Тому немає сумнівів, що тренінги у Польщі підсилять наших фахівців центрів екстреної медичної допомоги.

🏥 Перша група медиків – 30 лікарок, медсестер, фельдшерок – вже розпочали навчання. Це працівниці центрів екстреної медицини з Луганської, Київської, Вінницької, Волинської, Львівської, Миколаївської, Івано-Франківської, Дніпропетровської областей. Українських фахівців вже навідала та привітала перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда. Адже навчання відбувається за підтримки перших леді двох країн.

📄 Програма 50-годинного курсу передбачає тренінги у сфері екстреної медицини та елементів, пов’язаних з діями на полі бою та/або в ситуаціях прямої терористичної загрози (TCCC – Tactical Combat Casualty Care).

✔️ Наші медикині опанують сучасні навички допомоги військовим та цивільним пацієнтам, які перебувають станах з високим ризиком загрози для життя.

❗️Значна увага буде зосереджена на методиках управління стресом, навичкам самодопомоги. Програма має на меті посилити стійкість українських фахівців, яким доводиться працювати в кризових умовах воєнного стану. Навчання є переважно практичним, під час тренінгів моделюють можливі реальні події.

📍Програма реалізується на базі кафедри екстреної медичної допомоги Варшавського медичного університету Warszawski Uniwersytet Medyczny та Центру медичної авіаційної служби Польщі.

💬- Ми вдячні польським колегам за системну підтримку в посиленні спроможності нашої медичної системи. Для нас особливо важливим є навчання працівників екстренки, адже вони на передовій надання допомоги, саме вони першими контактують з пацієнтами, які потребують негайної допомоги. Тому дуже важливо навчити їх піклуватися про власне ментальне здоров’я, підвищувати власну стійкість, управляти стресом. Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, що забезпечує реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської, супроводжує реалізацію навчання і комунікацію з польськими колегами. Важливим компонентом програми також є можливість налагодити контакти між працівницями українських центрів, неформального спілкування з колегами з Варшави, а також отримати курс емоційного відновлення. Програма стартувала, переконана вона буде успішною і дуже корисною - зазначила на онлайн-зустрічі з учасниками директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь