Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українські діти звертаються до захисників, вкотре нагадуючи, як вони ними пишаються, вірять в них і чекають вдома.

Дата: 01.10.2023 16:35
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як?, яка впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська, представляє спеціальний проєкт, створений у партнерстві з громадською організацією Gen.Ukrainian, комунікаційною агенцією Public Kitchen, фотографами Костянтином та Владою Ліберовими та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.

У короткому відеоролику українські діти звертаються до захисників, вкотре нагадуючи, як вони ними пишаються, вірять в них і чекають вдома. У простих, щемких і щирих дитячих словах лунає все, що відчувають українці до тих, хто став на захист держави. А українці – дякують, цінують та пам’ятають.

Мета проєкту – підтримати захисників і захисниць України. Вкотре їм нагадати, що у них є тил, і цей тил – десятки мільйонів людей. І серед них багато маленьких українців, що стали учасниками або свідками травматичних подій війни, втратили батьків, втратили дім, але не втратили віру та любов. І в них стане сил, щоб поділитись цим з тими, хто залишив все і пішов боронити Україну.

До проєкту були залучені діти з різних міст України, а також ті, що пройшли психологічну реабілітацію в таборі Gen. Ukrainian. Всі вони пережили травматичні події війни – стали свідками вбивств, пережили бомбардування, обстріли, перебували в окупації, зазнали насильства, переживають втрату батьків. Діти у ролику відповідають на одночасно складні та прості питання: Що для тебе Україна? Герой – це хто? Що для тебе ЗСУ? Про що ти мрієш? Що будеш робити в День Перемоги? Що ти хочеш сказати військовим?

Відеозаписи з відповідями було передано українським фотографам Костянтину та Владі Ліберовим. Подружжя з самого початку російського повномасштабного вторгнення в Україну фільмує події війни в найгарячіших точках. Фотографи відправились до українських військових та медиків, що працюють на східному та південному напрямках, щоб показати їм звернення дітей та зафіксувати емоції наших захисників та захисниць. Але найголовніше – дати підтримку військовим тут і зараз під час виконання складних бойових ситуацій, показати, що діти розуміють, що відбувається, захоплюються військовими, розуміють масштаб щоденних зусиль і мріють, щоб всі вони повернулись додому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь