Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Клаас Халтлінг написав книгу «Нова сила для травмованого спинного мозку», що свого часу стала проривом у сфері реабілітації. Цю книгу професор подарував першій леді Олені Зеленській, яка запропонувала видати її українською

Дата: 06.10.2023 16:48
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Нині Клаас Халтлінг видатний реабілітолог світового рівня, а сорок років тому був звичайним шведським анестезіологом, який тільки починав свою кар’єру.

🔸Під час дайвінгу, за три тижні до весілля, він отримав важку травму спинного мозку. Але це не стало для нього вироком, а навпроти молодий лікар вирішив присвятити своє життя власному відновленню та допомозі іншим людям з інвалідністю.

🔹Клаас Халтлінг заснував фонд допомоги «Stiftelsen Spinalis» та спеціалізовану клініку у Стокгольмі. Разом з однодумцями він займається розробкою сучасних методик реабілітації.

🧑🏼‍🦽Зокрема, професор винайшов можливість людям з травмами спинного мозку ставати батьками, він є піонером з впровадження допоміжних репродуктивних технологій. Власне, його син став першою дитиною у світі, народженою від чоловіка з травмою спинного мозку.

📗 Клаас Халтлінг написав книгу «Нова сила для травмованого спинного мозку», що свого часу стала проривом у сфері реабілітації.

🔸Цю книгу професор подарував першій леді Олена Зеленська, яка запропонувала видати її українською, аби прогресивні рекомендації та поради стали доступні і нашим реабілітологам, і безпосередньо людям з травмою спинного мозку.

🔹Професор Халтлінг підтримав ідею та надав всі необхідні права на перевидання книги. Про це та про готовність ділитися передовими методиками він запевнив під час зустрічі з керівництвом Координаційний центр КМУ / Mental Health UA. В його клініці успішно проходять відновлення наші захисники, тому вирішено цей досвід поширити в Україні.

🏥 В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська, спочатку один з вітчизняних реабілітаційних центрів запровадить напрацювання шведських колег, потім ця практика буде масштабована іншими установами.

🔸 Сучасні реабілітаційні заходи передбачають психологічну підтримку та ментальну адаптацію. Також в центрі Клааса Халтлінга діє принцип «рівний рівному», коли, наприклад, люди з інвалідністю є штатними працівниками та працюють психологами та реабілітологами.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь