Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Десятки тисяч українців, які навчилися технікам самодопомоги й тепер можуть подолати прояви стресу, тривоги, панічного стану.

Дата: 11.10.2023 18:46
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Десятки тисяч українців, які усвідомили, що ментальне здоров’я важливе.

Десятки тисяч українців, які навчилися технікам самодопомоги й тепер можуть подолати прояви стресу, тривоги, панічного стану.

Десятки тисяч українців, які ці знання та навички передадуть іншим, навчать плекати власну стійкість.

✔️ Це лише попередні наочні результати проведення заходів до Дня ментального здоров’я в областях, містах, громадах, які відбулись за участі Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

📍 10 жовтня тематичні події відбулись в усіх регіонах України.

Навіть в прифронтових областях – Запорізькій, Харківський, Донецькій, Луганській – вдалося провести заходи з дотриманням усіх норм безпеки.

▫️ На місцях за організацію відповідали регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я та представники обласної влади.

🔹 У кожному регіоні відбулися панельні дискусії на тему ментального здоров’я, в яких взяли участь представники місцевої влади, громадськості, правоохоронних органів, сфери охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, ветеранського руху, науковці, підприємці. Обговорили наявні психосоціальні послуги в регіонах та шляхи їх вдосконалення.

🔸 Крім того, була організована інтерактивна акція «Подорож до ментального здоров’я», де кожен мав можливість пройти тест щодо власного психоемоційного стану та опанувати техніки самодопомоги.

▫️ Найбільш видовищним став флешмоб «Плекаємо стійкість» у Вінниці за участі студентів та викладачів Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

▫️ У Житомирі встановили величезний банер до Дня ментального здоров’я – непоміченою ця дата в обласному центрі точно не залишилась. Гостею заходів стала амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров’я Дар’я Квіткова.

▫️ У столиці «Подорож до ментального здоров’я» провели в парку ім. Т. Шевченка. Також представили опитування майже 27 000 киян щодо ментального здоров’я, яке проводилось за допомогою застосунку «Київ Цифровий». За його результатами, майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчувають самотність, а рівень звернення до психологів складає близько 3%.

▫️ В Одесі до Дня ментального здоров’я в міському саду наочно продемонстрували, як можна організувати неформальні послуги з ментального здоров’я в громадах. І дорослі, і діти долучилися до участі майстер-класах та відчули їх позитивну терапевтичну дію.

▫️ В Полтаві вирішили приділити особливу увагу внутрішньо переміщеним особам: «Подорож до ментального здоров’я» облаштували в модульному містечку, де живуть ті, хто був вимушений через війну покинути рідну домівку.

▫️ В Дніпрі вирішили достукатися до місцевих можновладців, які залучені до прийняття управлінських рішень. «Подорож до ментального здоров’я» організували в будівлі ОВА й кожен посадовець цього дня відкрив для себе соціальну значущість ментального здоров’я.

▫️ В Миколаєві психологи вийшли на головну вулицю міста та розповідали перехожим про ментальне здоров'я, його цінність та важливість піклування про себе.

▫️ На Буковині провели тренінг для молоді, де продемонстрували вправи, які покликані зменшити напругу в тілі, відірвати від тривожних думок та заспокоїти.

▫️ В Київській області, в місті Біла церква, відбулась наймасовіша акція до 10 жовтня. В дендропарку «Олександрія» зібралися понад 1200 студентів та викладачів Білоцерківського аграрного університету попрактикуватися в техніках самодопомоги.

❕Залученість всіх стейкхолдерів та зусилля регіональних координаторів дозволили цього року зробити 10 жовтня по-справжньому всеукраїнським Днем ментального здоров’я.

ℹ️ Активності цього дня ініційовані та відбуватимуться у межах комунікаційної кампанії Ти як? Всеукраїнської програми ментального здоров'я, що впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь