Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про те, як працює наразі Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як?, ініціаторка її створення та впровадження перша леді Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю Телеканал ICTV з нагоди Дня ментального здоров’я.

Дата: 12.10.2023 19:21
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

«Подбати про себе, свій психологічний стан вчасно, щоб не вигоріти, не зруйнуватися та якісно подбати про інших»

📍Про те, як працює наразі Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як?, ініціаторка її створення та впровадження перша леді Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю Телеканал ICTV з нагоди Дня ментального здоров’я.

Один із найкращих рецептів ментального здоров’я розповів мені Стівен Фрай, який цього року був ведучим третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, присвяченого саме моральній стійкості перед випробуваннями сучасного світу. Актор і письменник, пан Фрай є також активістом боротьби за здорову психіку. Його порада – насамперед бути щирим із собою, чесно визнавати свої тривоги й проблеми

Це, звісно, найскладніше, тому що всі ми звикли грати ролі, які самі собі призначили або які призначило нам суспільство. А бути чесним із собою означає сміливість вийти на час із якоїсь ролі, наприклад, тієї, де ви ніколи не втомлюєтеся, щоб відпочити. Правдивість із собою потрібна, щоб вчасно відновитися та не зламатися. Це, до речі, перший крок у багатьох психологічних реабілітаційних програмах.

🎤 З нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я, який, нагадаю, відзначали 10 жовтня, в інтерв’ю каналу ICTV розповіла, як працює Всеукраїнська програма ментального здоров’я, покликана підвищити обізнаність нашого суспільства з цією темою, навчити допомагати собі та не соромитися звертатися по допомогу. Бо вона зараз потрібна всім: кожен із нас, навіть той, у кого не загинули близькі, не зруйнований дім, усе одно постійно почувається в небезпеці. А перманентний стрес не може не даватися взнаки. Тож кожен із нас має нині збільшити свої знання в психології та стати трохи психологом.

👉 Тим часом у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я посилено готуємо військових психологів, бо такий нагальний запит мають наші захисники. Повинні зробити для них усе, бо саме це вони роблять для нас.

Наприкінці розмови Олена Фроляк запитала мене про мою пораду всім, хто щодня відчуває стрес. Вона в тому, щоб подбати про себе, свій психологічний стан вчасно, щоб не вигоріти, не зруйнуватися та якісно подбати про інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь