Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

посібник про організацію підтриманого проживання для людей з психічними розладами.

Дата: 10.11.2023 19:44
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Команда проєкту Психічне здоров'я для України розробила посібник про організацію підтриманого проживання для людей з психічними розладами. Тепер кожен може ознайомитися з міжнародними та національними стандартами, які потрібно врахувати перш ніж почати розробляти сервіс.

🧐 Чому це важливо?

Інституційна система догляду людей з інвалідністю залишилася Україні у спадок з радянських часів. Інтернати розташовані здебільшого в сільській місцевості, а їх мешканці не мають змоги отримати потрібну медичну допомогу, сходити до театру або кафе, ба більше, навіть купити продукти в магазині за власні кошти.

💔 Інтернатна система догляду суперечить міжнародним принципам рівності, недискримінації, збереження особистої цілісності. Щоб люди з інвалідністю мали гідне життя інституційний догляд варто замінити на догляд у громаді.

🏡 Такою альтернативою є підтримане проживання – максимально наближене до самостійного життя в громаді з підтримкою асистентів. До розвитку підтриманого проживання долучається все більше громадських організацій та благодійних фондів. Однак враховуючи кількість підопічних інтернатних закладів та кількість людей з інвалідністю в Україні загалом, цього вкрай недостатньо. Тому дуже важливо створювати та розвивати будинки чи квартири підтриманого проживання в громадах.

Посилання на посібник - у коментарях⤵️

#психічнездоровя

#ЦМЗ_Одеса

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь