Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СВІТЛАНА РОЙЗ. СИЛА УСМІШКИ. ТЕРАПЕВТИЧНА ГРА.

Дата: 24.11.2023 18:35
Кількість переглядів: 419

Фото без опису

Ура! У нас прем’єра! Гра «Сила Усмішки» - сьогодні вже в вільному доступі. Це дуже простий за формою, добрий, з одного боку дуже несерйозний, а з другого - глибокий та практичний проєкт. Це одночасно гра для будь-якого віку та терапевтична практика. І практичний інструмент зі знайомства з емоціями та з регуляції емоцій. В цю гру я заклала багато рівнів.

Ідея дуже проста: в грі є шаблони 12 різних усмішок з підписами (щаслива, сумна, поцілункова, впевнена, усмішка вампіра, насмішка, сором’язлива, турботлива…). Шаблони потрібно вирізати, наклеїти на паличку (трубочку, ложку), чи просто підносити до обличчя. «Примірити», подивитись на себе в дзеркало чи зробити селфі, чи підійти до когось з такою «усмішкою», чи надіслати комусь фото, чи позначити так свій настрій при розмові з дітьми, чи запустити флешмоб усмішок у своєму класі, чи з кимось грати і просити вгадати, яка це усмішка, чи підписати та надіслати листівку (вони є в наборі), чи з відповідною інтонацією розповісти вірш, чи запропонувати дитині, що відчуває тривогу, у дошки використати один з шаблонів, чи пригадати, коли була подія, яка викликала таку усмішку. (багато ідей ми пропонуємо в інструкції)

Саме зараз нам так потрібен дозвіл собі усмішки, радості та гри. Коли ми бачимо усмішку (навіть намальовану на шаблоні), у нас починає працювати дзеркальна система і ми усміхаємось у відповідь. Ми починаємо оживлюватись. А за кожною усмішкою стоїть робота мімічних м’язів. Під час переживання стресу наші м’язи спазмуються. Наслідки довготривалого стресу - «травматична маска» - обличчя, що не виражає емоцій. Коли ми впливаємо на тіло – ми одночасно впливаємо і на наш стан - емоційну сферу, і на хід думок і це впливає на нашу поведінку, на наші вибори.

Учені розрізняють 19 основних видів типових порухів м’язами губ (а також очей та брів), які «виражають схильність до сміху». В інструкції є опис мімічних м'язів і пропозиція для їх «оживлення». А своєю чергою мімічні м’язи пов’язані з активністю блукаючого нерву (саме він відповідає за роботу парасимпатичної нервової системи, за можливість розслаблення та відновлення).

Тобто «Сила усмішки» - і весела гра, і мімічна гімнастика, і терапевтичний практикум. і повернення собі можливості дивитись на себе самого чи витримувати погляд інших (якщо ми граємо в парі чи групі), і можливість контакту та близькості, в інструкції є пропозиції – як грати з групами дітей, як грати самим.

Важлива частина проєкту – в наборі є плакат з «колом емоцій», який можна повісити на стіну кімнати, групи садочка чи класу. Для того, щоб діти привчалися усвідомлювати, називати свої різні емоції та стани, і по намальованим на плакаті обличчям розрізняти їх. Свідомо ми демонструємо дитині цілий спектр емоцій, і наголошуємо на тому, що важливі всі. Але ви побачите на плакаті, що ми зробили сектори з радістю та спокоєм більшими, щоб саме зараз вони були ресурсними.

А також в грі є листівки з усмішками – які можна видрукувати, розмалювати, використовувати для себе, чи дарувати і надсилати тим, кому забажаємо.

Завантажити гру - інструкцію, шаблони, плакат, листівки можна тут http://bit.ly/47jDUPl

Вона для всіх - дітей, дорослих, родин, вчителів, вихователів, психологів, ведучих гуртків..

Також ми надішлемо надруковані ігри в школи з вразливих територій України. Щоб безоплатно отримати видруковану гру навчальним закладам, потрібно зареєструватись: http://surl.li/ngliu

Детальна інструкція гри: https://tinyurl.com/3rjffwsw

Наша команда:

авторка Світлана Ройз

редакторка Tania Stus ;

дизайнери Roman Marchishin та Olena Marchyshyna

ілюстраторка Инна Черняк

менеджерка проєкту Iryna Petriv

Дякую, Halyna Tytysh та команда ГО "Смарт освіта" За всі наші проєкти. І ми вже починаємо роботу над новим.

Обіймаю, Родино ❤️ як хочу щирих усмішок і приводів для них. Як хочу Перемоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь