Цебриківська громада
Одеська область, Роздільнянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично продовжено до 1 березня (без додаткового звернення).

Дата: 27.01.2024 14:22
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично продовжено до 1 березня (без додаткового звернення).

1 березня 2024 року виплати продовжать для більшості нинішніх отримувачів – ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій громадян.

На 6 місяців виплати продовжать ВПО, які не можуть працювати:

▪️ пенсіонерам, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії менший за 9 444 грн;

▪️ особам з інвалідністю I чи II групи, дітям з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворим дітям (детальний перелік – у постанові);

▪️ дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років, а також батькам-вихователям і прийомним батькам.

🗓️ Значна кількість ВПО також зможе отримати продовження виплат ще на 6 міс. після подання нової заяви на виплату допомоги. Звертатися по перепризначення допомоги родини можуть вже з 1 лютого.

Умова продовження виплат на додаткові 6 місяців – дохід у таких родинах не має перевищувати 9 444 грн на одну особу.

Ще на 6 місяців зможуть отримати виплати для ВПО родини із дітьми до 14 років, які не мають змоги відвідувати виховні та навчальні заклади або навчання відбувається в гібридному форматі (офлайн та онлайн), отже батьки не мають можливості працювати.

Допомога продовжуватиметься родинам, у яких працездатні особи працевлаштувалися, зареєструвалися як фізична особа-підприємець, розпочали відповідну діяльність, отримали мікрогрант тощо.

👷‍♀️ Державну соціальну допомогу зможуть отримати сім’ї, навіть якщо хтось із її працездатних членів не працює. Проте вони обов'язково мають зареєструватися в центрі зайнятості як безробітні або як особи, що шукають роботу.

⚠️ Якщо людина не сприятиме своїй зайнятості, її виплати будуть припинені.

Таким чином, механізм виплат поєднано зі стимулюванням ВПО до працевлаштування і отримання власних джерел доходів для родини. Адже родина має стати на ноги після переміщення, інтегруватись у нову громаду, отримати можливість жити самостійно економічним і незалежним життям.

Більше деталей – на нашому сайті: https://www.msp.gov.ua/news/23474.html

Інформація з : https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua/posts/pfbid02Di8oXX35q66dxGaNprm2YrVRqy7PxM7VvePyJHJHoVBVnBh1qAfcNdcEJpGco3Csl 

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь